Gazdaság

Lázár János jelentős, régiós fejlesztési programról számolt be

Lázár János jelentős, régiós fejlesztési programról számolt be

2023. június 10., szombat
Lázár János jelentős, régiós fejlesztési programról számolt be

A kecskeméti Városháza a magyar gyarapodás szimbóluma, Kecskemét városa pedig a Kárpát-medencei magyarság számára a gyarapodás városa - fogalmazott a felújított Városháza csütörtöki átadási ünnepségén Lázár János építési és közlekedési miniszter.

A mai napon közösségi oldalán pedig egyenesen azt írta

Kecskemétet nemcsak a magyar vidék, hanem az ország egyik fontos központjává fejlesztjük!”

A kecskeméti Hírös összefoglalója alapján, Lázár János vasútfejlesztést, autópályaépítést és a déli határátlépési pontok újjáépítését is magába foglaló régiós gazdaságfejlesztési programot hirdet a kormány, melynek keretében

Kecskemétet és a tőle délre eső területeket még jobban össze akarják kapcsolni Szerbiával, a Balkánnal, Dél-Európával, egy új gazdaságfejlesztési program keretében.

A miniszter felidézte, Magyarország kormánya 2010 óta igyekezett Kecskemétből egy új szimbólumot, a vidéki Magyarország új fellegvárat létrehozni. Ennek jegyében 2010 óta a kormány mintegy 300 milliárd forinttal támogatta a kecskemétiek törekvéseit, legyen szó a város újjáépítéséről vagy a gyáripar meghonosításáról. Ehhez társult 2015-ben az a megállapodás, amely mintegy 100 milliárd forinttal támogatta Kecskemét törekvéseit a Modern Városok Program keretében - tette hozzá a miniszter, hangsúlyozva, hogy a megváltozott gazdasági körülmények közepette a program lezárása után most egy új fejezet megnyitására lesz szükség.

Ennek keretében a magyar kormány új szövetséget ajánl több vidéki nagyvárosnak - köztük Szegednek is - azonban Kecskemét országos szinten kiemelt helyet kap.

Azt tervezzük, hogy a következő időszakban Kecskemétet nemcsak a vidék, hanem Magyarország egyik fontos központjává tesszük. A magyar kormánynak határozott szándéka, hogy Kecskemétet és a tőle délre eső bácskai, bánáti területeket még jobban összeköti Szerbiával egy új gazdaságfejlesztési program keretében. Jelenti ez az M8-as autópálya megépítését Dunaújváros és Kecskemét között, jelenti ez egy új, nagyszabású vasúti pálya létrehozását Győr-Székesfehérvár-Dunaújváros és Kecskemét között, és jelenti ez a déli határátlépési pontok teljes újjáépítését, Baranya és Bács-Kiskun megye hatékonyabb és erősebb összekötését, annak érdekében, hogy a vajdasági magyarság, a dél-európai gazdasági lehetőségek, a balkáni gazdasági lehetőségeink Magyarországba becsatornázódjanak, és céljainkkal összeköttetésbe kerüljenek"

- fejtette ki Lázár János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.