Kultúra

Kezdődik a zsidó kulturális fesztivál Szegeden

Kezdődik a zsidó kulturális fesztivál Szegeden

2023. június 2., péntek
Kezdődik a zsidó kulturális fesztivál Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A fesztivál rendezvényeinek központja a szegedi Új Zsinagóga. A vasárnapi nyitónapon az idén 120 éves épületet ismerhetik meg a vendégek, akik Magyarország második, és Európa negyedik legnagyobb zsinagógája mellett láthatják a szomszédos, 1843-ban épült Régi Zsinagógát is. A Lőw Immánuel rabbi iránymutatásával, Baumhorn Lipót tervei alapján készült zsinagóga volt Magyarországon az első, ahol orgonaszó kísérte az istentiszteletet. A rendezvényen egy koncert keretében a hangszert is bemutatják a látogatóknak.

A fesztivál szeptember 10-éig tart, egyebek mellett a Szegedi Szimfonikus Zenekar ad majd hangversenyt ennek keretében, illetve Grecsó Krisztián februárban megjelent új kötete, a Lányos apa apropóján adomákat, családi történeteket, a mában élő múlt szövevényes és felkavaró anekdotáit osztja meg hallgatóságával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.