Az ipari terület kialakítása befejeződött Domaszéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ipari terület kialakítása stratégiai fontosságú beruházás Domaszéken, amelyet Domaszék Nagyközségi Önkormányzat konzorciumi partnersége mellett a DOMATISZ Nonprofit Kft. valósított meg – közölte a Móra-Net TV.

A munkálatok során kiépítésre került az ipari területhez vezető út, valamint ezzel párhuzamosan a csapadékvíz elvezetését is biztosító csatornahálózat. A területen megközelítőleg 1 hektáros telkeket alakítottak ki kiépített villamoshálózattal, vízellátással és gázhálózat kiépítési lehetőséggel.

A mai épületenergetikai trendeknek megfelelően a beruházás a villamos működtetésű energiatakarékos fűtési rendszereket preferálja, ugyanakkor termeléstechnológiai igény esetén a terület közvetlen közelében futó, nagy szállítási kapacitású gerincvezetékek által a gázhálózat kiépítése is megvalósítható.

A domaszéki ipari terület kialakítása során prioritást élvezett az ipari és a nagyvállalati szektorok igényeinek való megfelelés, úgymint a nagy területek bővítési lehetőséggel, a saját szempontok szerinti beépíthetőség, illetve a teherforgalom akadálytalan lebonyolítását biztosító összekötő út létesítése.

Sziráki Krisztián polgármester a Rádió 88-nak elmondta, a projekt 2018-ban indult, mintegy 300 millió forintból alakították ki az ipari parkot, ami alkalmas a vállalkozások versenyképességének javításához, újabb vállalkozások telephelyeinek létesítéséhez.

Kiemelte, a terület kialakítása stratégiai fontosságú beruházás a településnek, mert gazdaságélénkítő hatásával új munkahelyeket teremt és a foglalkoztatás növekedését eredményezi.

Előző sztori

Komoly fricskát kapott Jakab Péter

Következő sztori

Most Hódmezővásárhelyen ütközött a tram-train