Újabb rezsiár-kompenzációt jelentett be a kormány

A kormány döntött arról, hogy a szociális és gyermekvédelmi közfeladatot ellátó, civil fenntartású intézmények, valamint a családok átmeneti otthonai összességében 5,3 milliárd forint plusz rezsiár-kompenzációt kapnak – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, jelezve, a határozat meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Fülöp Attila a sajtótájékoztatón emlékeztetett: nem ez az első ilyen döntése a kormánynak, korábban már az állami és egyházi fenntartású szervezeteknek is biztosított többlettámogatást. Így összességében, az egész területet érintően már több mint 32 milliárd forintot – 32,2 milliárd forintot – biztosított 2023-ban rezsiár-kompenzációra a kormány – hangsúlyozta Fülöp Attila, hozzáfűzve: ezzel 107 ezer férőhelyet mentettek meg.

A 32 milliárd forint plusz forrást azzal indokolta, hogy “ebben a háborús évben, az elrontott szankciós politika és az abból adódó háborús infláció olyan helyzetet eredményezett, ami még soha nem volt”.

A részletszabályokat, azt, hogyan kapják meg a civil fenntartású intézmények a többlettámogatást, a Belügyminisztérium a következő hetekben fogja kidolgozni – közölte Fülöp Attila.

(MTI)

Előző sztori

Biciklissel ütközött a tram-train

Következő sztori

Folytatják a munkálatokat az Aradi Vértanúk terénél