Pályaorientációs mérőeszköz segíti a továbbtanulást

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ingyenes, mindenki számára hozzáférhető pályaorientációs digitális felülettel segíti a továbbtanulás előtt álló fiatalokat a kormány – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A politikus elmondta, hogy a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz (POM) az Oktatási Hivatal honlapján érhető el. Az online felületen a diákok különböző kérdéssorokat tölthetnek ki, a program pedig megmutatja azokat a szakterületeket, amelyek a válaszok alapján a legjobban illenek az adott diák személyiségéhez, érdeklődéséhez, kompetenciáihoz – magyarázta az államtitkár.

A POM felülete “iránytű a pályaválasztáshoz” – hangsúlyozta Rétvári Bence, hozzátéve: az adatbázis 283 szakmát tartalmaz.

Megjegyezte azt is, hogy a programnak két célcsoportja van: a középiskolai felvételi előtt álló végzős általános iskolások, valamint az érettségiző, felsőoktatásba készülő fiatalok.

Előző sztori

A Koszóvóban megsérült katonákat látogatta meg Novák Katalin

Galéria
Következő sztori

Idén is teltházas lehet a Deja Vu Fesztivál