Hírzóna

Pályaorientációs mérőeszköz segíti a továbbtanulást

Pályaorientációs mérőeszköz segíti a továbbtanulást

2023. május 31., szerda
Pályaorientációs mérőeszköz segíti a továbbtanulást

Ingyenes, mindenki számára hozzáférhető pályaorientációs digitális felülettel segíti a továbbtanulás előtt álló fiatalokat a kormány - hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A politikus elmondta, hogy a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz (POM) az Oktatási Hivatal honlapján érhető el. Az online felületen a diákok különböző kérdéssorokat tölthetnek ki, a program pedig megmutatja azokat a szakterületeket, amelyek a válaszok alapján a legjobban illenek az adott diák személyiségéhez, érdeklődéséhez, kompetenciáihoz - magyarázta az államtitkár.

A POM felülete "iránytű a pályaválasztáshoz" - hangsúlyozta Rétvári Bence, hozzátéve: az adatbázis 283 szakmát tartalmaz.

Megjegyezte azt is, hogy a programnak két célcsoportja van: a középiskolai felvételi előtt álló végzős általános iskolások, valamint az érettségiző, felsőoktatásba készülő fiatalok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.