Balhé

Nem akarták kifizetni a szalámit

Nem akarták kifizetni a szalámit

2023. május 19., péntek
Nem akarták kifizetni a szalámit

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik idén tavasszal egy szegedi húsipari cégtől rendeltek nagy tételben szalámit, annak árát azonban nem akarták kifizetni - írja közleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2023. április 3-án felvették a kapcsolatot a húsüzem vevőszolgálatával, és magukat egy viszonteladó cég képviselőinek kiadva 250 rúd szalámit rendeltek meg, melyet a sértett cég le is szállított. A szállítmány közel 3 és fél milliós vételárát a gyanúsítottak a megállapodott határidőn belül nem fizették ki, majd a sértett számára elérhetetlenné váltak.

Egy hónappal az első esetet követően egy másik cég képviselőinek adták ki magukat, immáron 1.600 rúd szalámit rendelve. A sértett cég ekkor már gyanút fogott, ezért a 17 millió forint értékű áru átadását már rendőrök kísérték figyelemmel, akik a két gyanúsítottat elfogták és előállították.

A jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a Szegedi Járási Ügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a szökés-elrejtőzés, a büntetőeljárás meghiúsításának valamint a bűnismétlés veszélyének okán indítványozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.