Nagyot zsugorodott a belföldi turizmus

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vendégek száma több mint 5, a vendégéjszakáké 9 százalékkal csökkent tavaly márciushoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Márciusban a kereskedelmi szálláshelyeken 667 ezer vendég 1,7 millió vendégéjszakát töltött el. Az összes eltöltött vendégéjszaka 50-50 százalékban oszlott meg a belföldi és a külföldi vendégek között.

A belföldi vendégek száma 11, a vendégéjszakáké 17 százalékkal csökkent az előző év azonos hónapjához képest.

A vendégek száma 367 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 825 ezer volt. Utóbbiak 78 százalékát szállodákban töltötték, ahol a vendégéjszakák száma 13 százalékkal kevesebb volt az egy évvel korábbinál.

A forgalom a panziókban 27, a közösségi szálláshelyeken 29 százalékkal csökkent a 2022. márciusihoz viszonyítva. A két legnépszerűbb turisztikai régióban, a Budapest-Közép-Duna-vidéken és a Balatonon a belföldivendég-éjszakák 25, illetve 18 százalékát regisztrálták.

Az első negyedévben 1,3 százalékkal több, összesen 4,5 millió vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken. A belföldi vendégek 9,6 százalékkal kevesebb, a külföldiek 15 százalékkal több (2,3, illetve 2,2 millió) vendégéjszakát töltöttek el.

(MTI)

Előző sztori

Elsétálhatott a belgrádi mészárlás elkövetője a rendőrségről

Következő sztori

Orbán Viktor: Az EP-választáson lecsapolhatjuk a brüsszeli mocsarat