Messziről érkezett migránsokat fuvaroztatót kaptak el a szegedi rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. május 24-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 264 határsértőt tartóztattak fel és 189 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 12 esetben összesen 235 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Ásotthalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, marokkói és albán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök 2023. május 24-én 16 óra 20 perckor Szeged közigazgatási területén ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit és annak tanzániai állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 15 fő magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Előző sztori

SZTE-s doktorandusz is részt vett a sugárkezelés egyik mellékhatásának felderítésében

Következő sztori

Emberi maradványokat találtak Szentmihályon, legalább 20 éve hunyhatott el