Kultúra

Megvan a Múzeumok Éjszakája pontos dátuma, ez vár ránk ekkor Szegeden

Megvan a Múzeumok Éjszakája pontos dátuma, ez vár ránk ekkor Szegeden

2023. május 28., vasárnap
Megvan a Múzeumok Éjszakája pontos dátuma, ez vár ránk ekkor Szegeden

Június 24-én, szombaton rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelynek kiemelt helyszíne az idén Veszprém lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írják, az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, az idén június 24-én, szombaton rendezik meg. A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket - áll a közleményben.

Mint írták, a TRendben vagyunk mottóval rendezendő Múzeumok éjszakájának célja, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba.

A Móra Ferenc Múzeum hivatalosan erre a napra tűzte ki az ókori Kína kiállítás Shanghai-ból érkezett tárlatának megnyitóját, melynek része lesz egy eredeti Jáde-páncél is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.