Még Botka László miatt sem írják át a KRESZ szabályokat

Elnézéskérés helyett gőgös magyarázkodásba kezdett a városvezetés.

Két hét kellett ahhoz, hogy bármilyen választ kapjunk a szegedi baloldaltól Botka László hibájára.

Mint azt megírtuk, a polgármester majálisozni ment, miközben autójával, az Újszegedi Szabadtéri Színpad előtt kialakított mozgáskorlátozottaknak kijelölt parkolóhelyet állta el autójával.

Mindamellett, hogy ez a parkolás nem elegáns, még a KRESZ szabályoknak sem felel meg.

A városházi propaganda sajtó főszerkesztője, aki korábban élesen bírálta a mozgáskorlátozott parkolót használó Ruzsa Roland, KDNP-s önkormányzati képviselőt védelmébe vette Botka Lászlót. Nem először tette ezt, ahogy nem először bukott el a magyarázata.

Természetesen elismerjük, hogy a képet küldő olvasónk és mi sem ismertük fel Botka László sofőrjét – igaz

nekünk eszünkbe sem jutott, hogy a polgármesternek saját sofőrje is van.

Az egy másik kérdés, hogy a sofőrt Botka fizeti saját zsebből, vagy a várossal fizettetik ki a fuvarozást.

Két közlekedési szakértő szerint is a parkolás nem felel meg a KRESZ szabályoknak.

Arra a helyre, ahol Botka László autója állt, ott megállni szabad, parkolni tilos. Ez olyan, mintha valaki egy kapubejáróba állna meg.

A KRESZ a megállást így definiálja: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg – ha a vezető a járműnél marad – egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás. 

Élünk a gyanúval, hogy hosszabb ideig állt egy helyben az autó ott, mint 5 perc, és itt nem számít az sem, hogy a sofőr akár járó motor mellett az autójában ül.

Az egyik szakértő azt is megjegyezte, hogy ebben az esetben, ha a parkolót egy arra jogosult autós szeretné használni, akkor azonnal szabaddá kell tenni azt. Jelen esetben viszont nem életszerű, hogy egy parkolót kereső, mozgáskorlátozott helyet jogosan használó autós felismeri az autó mellett álló polgármesteri sofőrt és megkéri arra, hogy távozzon.

Akárhogy is van, a sofőrrel érdemes lenne átvenni a KRESZ szabályokat, mert kellemetlen helyzetbe hozza Botka Lászlót. Ha a polgármesternek van jogosítványa, akkor ráadásul figyelmeztethetné sofőrjét, hogy figyelmesebben parkoljon.

A kéthetes lapítás, a hamis és gőgös magyarázkodás helyett pedig

éppen elég lett volna, ha annyit ír Botka László, figyelmetlen voltam, elnézést kérek.

ÍGY GYÁRTJÁK AZ ÁLHÍREKET

Az, hogy a baloldal Szegeden is rendszeresen a tényekkel harcol, a fentiek is jól mutatják. Hogy ebbe rendszeresen belebuknak azt is megszokhattuk. Az a motívum sem rendkívüli, amit a városházi lap főszerkesztője által jegyzett cikkben tapasztalunk. Állítása szerint Ruzsa Roland ősszel órákig használta a parkolóhelyet, ez azonban „kamu”. Kevesebb, mint félórát állt ott. A végén pedig azt sejteti, hogy Ruzsa Rolandnak tollba mondtuk, vagy szájába adtuk legutóbbi cikkünk nyilatkozatát. Ilyen „eszközöket” azonban a SzegedMA nem használt, és nem is fog használni a jövőben sem. Hogy mégis honnan jött a példa, azt mindenki fantáziájára bízzuk….

Előző sztori

Új, minden eddiginél kedvezőbb diákhitelszámlát igényelhetnek a szegedi diákok

Következő sztori

A Pálfy Ferenc-díj közsségépítő szerepét méltatta Kövér László