Hírzóna

Ma történelemből érettségiznek a diákok

Ma történelemből érettségiznek a diákok

2023. május 10., szerda
Ma történelemből érettségiznek a diákok

68 131-en középszinten, 725-en pedig emelten futnak neki.

Ma tartják az utolsó kötelező érettségi vizsgatantárgyat, a történelmet. A vizsgák reggel 9-kor kezdődnek, középszinten 12 óráig kell befejezni a vizsgát, az emelt szintű egy órával tovább tart.

Az Eduline cikke alapján állítólag kiszivároghattak a feladatlap esszéfeladatai egy zárt Facebook-csoportban. A szivárgás konkrét képernyőképek formájában történhetett meg, melyeken az látszódik, hogy mai dátumot kaptak. A képernyőképek mintegy másfél órát voltak a csoportban, utána eltűntek.

Korábban is volt már példa, legutóbb 2019-ben arra, hogy valaki kiszivárogtatta az esszétémákat - akkor azonban nem kellett újraírni a vizsgát, mivel nem konkrét feladatok derültek ki. Ugyanezzel 2022-ben is megpróbálkoztak, akkor azonban egy kamuprofi vakvágányra vezette a diákokat.

A végzős diákok hétfőn a magyar érettségivel, majd tegnap a matekkal folytatták a vizsgaszezont, ami az általunk kérdezett tanárok és a diákok szerint is megoldható volt.

A mai nappal véget érnek a kötelező vizsgák, holnap és holnapután az idegennyelvi érettségik következnek.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.