Hírzóna

Látogatók előtt született meg egy tevecsikó a Szegedi Vadasparkban

Látogatók előtt született meg egy tevecsikó a Szegedi Vadasparkban

2023. május 24., szerda
Látogatók előtt született meg egy tevecsikó a Szegedi Vadasparkban

Április elején igazán különleges élményben lehetett része a Vadasparka látogatóknak: egy tevetacskó a szemük láttára született meg.

Mint azt a Vadaspark hírlevelében írja, a tevecsikó születése zökkenőmentes volt, édesanyja, Góbi már tapasztalt anyuka, a jövevényt a gondozók közelébe sem engedte. Apja a dortmundi Moha, aki a karám túloldaláról figyelte az eseményeket.

Az április óta megerősödött tevecsikó a Vadaspark szerint szépen fejlődik és jól beilleszkedett a felnőttek közé, így egy darabig még biztosan Szegeden marad.

Ahogya többi patás állat, a tevék is fejletten születnek, és pár órásan fel tudnak állni. A természetben muszáj ez a gyorsaság, hiszen ők a legvédtelenebbek a ragadozókkal szemben, így veszély esetén nekik is a csapattal kell tudni menekülni. A vadasparkban született csődört ilyen veszély nem fenyegeti, családjával békésen szénázik és fedezi fel a világot, valamint egyre bátrabban mutatja meg magát a látogatóknak is.

A tevék a Szegedi Vadaspark látogatóinak kedvencei közé tartoznak, többször születtek már csikók az állatkertben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.