Meteor

Kettős fronthatás terheli szervezetünket

Kettős fronthatás terheli szervezetünket

2023. május 16., kedd
Kettős fronthatás terheli szervezetünket

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon és északon sokfelé, máshol csak szórványosan várható eső, zápor, zivatar. ÉNy-on kiadós esőzés lesz. 14-21 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél több helyen lesz erős – írja a Köpönyeg

Kettős fronthatás terheli szervezetünket.

A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás.

Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus).

A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet.

Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.