Jogerősen tíz év börtönbüntetést kapott Bróker Marcsi

10 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és 10 év közügyektől eltiltás lett a ,,Bróker Marcsi” néven elhíresült D.S.-né jogerős büntetése, valamint a Szegedi Ítélőtábla végleges hatállyal eltiltotta őt a gazdasági társaság vezető tisztségviselői foglalkozástól.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott az általa képviselt gazdasági társaság vezető tisztségviselőjeként eljárva mintegy 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre irányuló szerződéseket, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért – írja sajtóközleményében az Ítélőtábla.

E tevékenység folytatására azonban engedéllyel nem rendelkezett, az általa ígért magas hozamok megfizetését lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenységet nem folytatott, a kifizetéseket az újabb és újabb befizetésekből teljesítette a rendszer végső összeomlásáig.

Az ügyfeleinek ezáltal különböző nagyságú, néhány millió forinttól több mint 1 milliárd forintig terjedő kárt okozott.

Dr. Mezőlaki Erik az eljáró másodfokú tanács elnöke kiemelte, hogy a törvényszék túlnyomóan helyesen állapította meg a vádlott terhére és javára – a büntetéskiszabás körében – értékelhető súlyosító és enyhítő körülményeket. Ezeket
további enyhítő körülményként a további időmúlással, a büntetlen előélettel és súlyosító körülményként az üzletszerűnek tekintendő elkövetéssel kiegészítve a Szegedi Ítélőtábla úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a középmértékkel megegyező 10 év szabadságvesztés kiszabásával törvényes és arányos büntetést szabott ki.

A másodfokú bíróság a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés lényeges súlyosítására, vagy annak jelentős enyhítésére sem látott indokot, e körben tehát helybenhagyta a törvényszék ítéletének büntetésre vonatkozó rendelkezéseit.

Az ítélet jogerős, így fellebbezésnek nincs helye. A vádlottal szemben a táblabíróság a büntetés azonnali foganatba vételét rendelte el, így a vádlottat a tárgyalóteremből egyenesen a Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Előző sztori

Kormányinfo: július elején tudunk Brüsszelbe számlákat küldeni

Képgaléria
Következő sztori

Pénteken nyílik a Móra Ferenc Múzeum agyagkatona-tárlata