Hamarosan jubilál a szegedi nosztalgiafesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Immáron 10. alkalommal járja át a nosztalgia az Újszegedi Partfürdőt június 1. és 3. között. A Deja Vu Fesztivál kereken 10 évvel ezelőtt, 2013-ban indult a Postás Sporttelepen, azóta pedig már akkorára nőtt majdnem, mint a SZIN. A jubileum alkalmából nosztalgiázunk a nosztalgiafesztivál első évtizedével.

Az ígéretes kezdés

A szervezők szerint a fesztivál ötletét az adta, hogy bizonyos múltbéli pillanatokat, eseményeket szíves újra átélne az ember. Már a fesztivál legelső alkalmával is a ’80-as, ’90-es és a 2000-es évek fellépői voltak a fókuszban, határon innen és túl. Az első fesztivált még az Etelka sori sportpályára szánták, végül a Postás Sporttelepre került át – egészen 2015-ig pedig ott is maradt.

A legelső alkalommal az Alphaville és az idén visszatérő Thomas Anders is ott volt a fellépők között, de a Kozmix, az Animal Cannibals és az UFO is itt voltak – ezek az együttesek pedig azóta rendszeres fellépőkké váltak a júniusi fesztiválon.

Először 2016-ban vette birtokba a fesztivál az Újszegedi Partfürdőt.

2016 után

A fesztivál a Partfürdő területén a SZIN-hez hasonlóan általános sikernek örvendett. Így ment ez egészen a koronavírus-járványig. Ekkor a szervezők a végsőkig kitartottak amellett, hogy megtarthatják a fesztivált, először júniusról augusztusra halasztották a 2020-as fesztivált, továbbá a régi helyszínre, a Postás Sporttelepre helyezték át a tervezett helyszínt. Végül ugyanaz a sors várt a 2020-as nosztalgiára, mint az összes fesztiválra az országban: el kellett halasztaniuk. Ezt végül 2021-ben pótolták, igaz, a járvány miatt augusztusban, alig néhány héttel a Szegedi Ifjúsági Napok előtt. A fesztivál népszerűségét ,,meglovagolva” 2021 áprilisában kamu Facebook-eseményt hoztak létre az azévi eseményhez.

A tavalyi évig bezárólag Basshunter és Cascada többször is járt a külföldi előadók közül Szegeden, ahogy Kozsó és zenekara, az Ámokfutók is – jónéhány másik magyar előadóról nem is beszélve. Idén a 10. jubileumi év alkalmából 10 külföldi fellépő érkezik, köztük a Modern Talking egykori tagja, Thomas Anders, továbbá az olasz Eiffel 65 és a nigériai születésű svéd fogorvos, Dr. Alban.

Előző sztori

Szerszámgéptolvajokat kapcsoltak le Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

Átalakul a hulladékgazdálkodási rendszer