Közélet

Erdő Péter: Ferenc pápa a mi gondjainkra, a mi helyzetünkre figyelt

Erdő Péter: Ferenc pápa a mi gondjainkra, a mi helyzetünkre figyelt

2023. május 29., hétfő
Erdő Péter: Ferenc pápa a mi gondjainkra, a mi helyzetünkre figyelt

Ferenc pápa magyarországi látogatása során mondott valamennyi beszédéből érződött, hogy a mi gondjainkra, a mi helyzetünkre figyel; megkaptuk tőle azt a biztatást, amire szükségünk van

- mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek pünkösdhétfőn a pápalátogatásról tartott előadásában.

A bíboros az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ifjúsági és családi napján Budapesten, a máriaremetei kegytemplom kertjében kiemelte: Ferenc pápa lelkipásztori látogatásra érkezett, és a magyar történelem sajátosságait szem előtt tartva, a mi lelkipásztori gondjainkra figyelve szólt hozzánk.

Erdő Péter kitért arra:

Ferenc pápa szereti a kis népeket meglátogatni, és bár Magyarország Európa közepén van, a történelmünk azt mutatja, mindig is határvidék voltunk Kelet és Nyugat vagy akár Észak és Dél között is.

Ez nagyon sok szenvedéssel, de sok tanulsággal és sok lehetőséggel is járt az idők során - mondta.

A bíboros szerint Ferenc pápa a magyar történelemre tekintettel volt a korábban megszokottnál sokkal kevésbé szigorú a papokkal, püspökökkel való találkozása során a Szent István-bazilikában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.