Közélet

Életük legfájdalmasabb döntését hozták meg Suhajda Szilárd családtagjai

Életük legfájdalmasabb döntését hozták meg Suhajda Szilárd családtagjai

2023. május 29., hétfő
Életük legfájdalmasabb döntését hozták meg Suhajda Szilárd családtagjai

„Biztos, hogy Szilárd nem él, nagyon sajnálom” – ezt nyilatkozta Mikel serpa a Világgazdaságnak vasárnap. A tragikusan meghalt magyar hegymászó mentésén dolgozó serpák pénteken reggel indultak el, hogy lehozzák Suhajda Szilárdot a Mount Everest 8750 méteres magasságából.

Mikel Serpa indult a magyar hegymászó nyomába (fotó: Instagram)

Egy nappal később, szombaton kora délután derült ki, hogy a mentés sikertelen volt. A serpák még szombaton megkezdték a leereszkedést a világ legmagasabb hegyéről, vasárnap pedig visszatértek.

Mindent megtettünk, minden tőlünk telhetőt, de nem találtuk meg a holttestét

– mondta. Rábukkantak Suhajda Szilárd sátrára a 4-es táborban, körülbelül 7950 méteren. A sátorban sisakokat, kesztyűt és gyógyszereket is találtak, azokat lehozták. 

Az ATV Híradó úgy tudja, hogy

ha meg is találják a holttestet a légimentők, a család kérésére a holttest a hegyen marad.

Sok százan gyújtottak gyertyát Suhajda Szilárd emlékére egykori békéscsabai iskolájában

Sok százan gyújtottak gyertyát és mécseseket a kiváló békéscsabai kötődésű hegymászó, Suhajda Szilárd emlékére egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban, illetve az intézmény bejárata előtt vasárnap este - írja a Beol.hu. Az oldalon képgalériát és videókat is talál. 

Rengetegen emlékeztek Suhajda Szilárdra

Suhajda Szilárd édesapja: a reményt adom fel utoljára

„Nincs szavam a nepáli hírekhez...” – írta közösségi oldalán Suhajda Szilárd hegymászó édesapja – adta hírül a Magyar Nemzet.

Ha igaz is, ami lehetetlennel ér fel, bennem mindig élsz, idézve a képeslapod hátulján írt záró üzenetedet: »Apa! Vigyázz az egészségedre és tudd: nagyon szeretlek! Szilárd« – köszönöm, és ez cseng állandóan a fejemben...

– olvasható Suhajda Tibor bejegyzésében. Hozzátette: a reményt adja fel utoljára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.