Egy szegedi házaspár jelentős adománnyal segített két mentőállomáson is

Nagyon ritka, hogy egy mentőállomás nem nagy cégtől, hanem magánemberektől kap nagy összegű adományt – írja az Országos Mentőszolgálat.

Egy szegedi házaspár kereste fel a mentőállomás vezetését, hogy mivel tudnának segíteni a vármegye, és azon belül és első sorban a szegedi mentősöknek.

“Szeged forgalmas részén lakunk, elég gyakran halljuk a mentő szirénáját és nem tudunk közömbösek lenni iránta. Sajnos a családban is volt már arra szükség, hogy a mentők segítségét vegyük igénybe, és mindig hihetetlen gyorsasággal a helyszínen voltak és mindig nagyon kedvesek, ugyanakkor tettre készek voltak. Egyikünk számára sem volt kérdés, hogy most, hogy összegyűlt egy jelentősebb összeg, őket szeretnénk támogatni vele”

– mondta a házaspár a mentőszolgálatnak.

A mentőállomással egyeztetve az a döntés született, hogy egy mellkaskompressziós készüléket vásárolnak a mentőorvosi kocsira, amivel ki tudják váltani a kocsin lévő régebbi, javításra és karbantartásra szoruló készüléket. Az adományt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány pótolta ki, lehetőséget biztosítva a Lucas 3 típusú készülék megvásárlására, mely a mai napon már szolgálatba is állt.

A régebbi készülék a karbantartás után a vármegye egy másik mentőállomására kerül, így két mentőállomás területén élők megmentéséhez járult hozzá a szegedi pár.

Előző sztori

Látványos felvétel készült egy Szeged melletti pipacsmezőről

Következő sztori

Díszdoktori címet kapott Karikó Katalin a Harvard Egyetemen