Politika

Az EP-delegáció látogatásának célja a nyomásgyakorlás

Az EP-delegáció látogatásának célja a nyomásgyakorlás

2023. május 15., hétfő
Az EP-delegáció látogatásának célja a nyomásgyakorlás

Ez újabb felvonása a hazánkkal szemben Brüsszelben évek óta folytatott politikai boszorkányüldözésnek

– emelte ki Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottsága delegációjának háromnapos magyarországi látogatásával kapcsolatban.

A szakértő emlékeztetett, hogy a bizottság április 25-én meghallgatást tartott, azzal a képtelen váddal állva elő, hogy hazánkban diszkriminálják, maffiaszerű módszerekkel zsarolják a külföldi vállalkozásokat, elsősorban a német cégeket.

Mondani sem kell, hogy ezt az újabb gyűlölködést olyan apróságok, mint a tények, nem különösebben zavarták meg

−fogalmazott a Magyar Nemzetnek Kovács Attila. 

Hiába magas továbbra is a befektetési kedv és a bizalom a hazánk iránt, Arne Gobertnek, a Magyarországon működő német cégeket és vállalatokat tömörítő Német Gazdasági Klub elnökének egyszerűen nem engedték meg, hogy felszólaljon az említett meghallgatáson és ellentmondjon ennek a rágalomhadjáratnak.

− Így működik az európai demokrácia − fogalmazott a szakértő, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a bizottságban ott van hazánk örök kritikusa, Daniel Freund is, ami jól mutatja, mennyire csak aktuálpolitikai igényeket szolgál ki a vizsgálódás.

Kovács Attila kifejtette, elég egyértelmű, hogy az eddig tapasztaltakhoz hasonlóan most is tendenciózusan válogatták ki azokat, akikkel a bizottság találkozik. A szakértő hangsúlyozta, hogy 

a kötelező állami szereplők mellett – akiknek a véleménye valószínűleg meg sem jelenik majd a dokumentumban – szinte kizárólag a dollárbaloldalhoz kapcsolódó szereplőkkel találkoznak majd a bizottság tagjai, így például Karácsony Gergellyel.

Mint mondta, 

az újdonsült korrupciós vád komolyságát mutatja egyébként, hogy a komoly korrupciós ügybe keveredett Cseh Katalin, valamint a DK-s Rónai Sándor is a delegáció tagja lesz.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.