Az egész régiót buszoztatta a DK, hogy megtudjanak tölteni egy termet Dobrev beszédére

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába állt össze Gyurcsány Ferenc Botka Lászlóval, így sem tudta megtölteni márciusi lakossági fórumán az IH Rendezvényközpont Boncz Géza termét, felesége már biztosra ment.

Mint arról beszámoltunk, jelentősen nagyobb létszámú eseményt szervezett Dobrev Klára, mint férje. Mikor az esemény előtt megérkeztünk a helyszínre, döbbenten tapasztaltuk a teltházat. Varju László többször is ámuldozott a tömegen, majd ezt Molnár Csaba is folytatta, de Dobrev Klára első mondata is az volt, „hú, de sokan vagyunk, hallom hogy pótszékezni kellett.”

A többször megismételt önfényezés azonban a háttérinformációk birtokában már-már szánalmasnak mondható.

A rendezvény végén feltűnő volt, hogy a tömeg nem oszlott szét, hanem nagyobb csoportokba verődve várakoztak. Gyanítottuk, buszokra várakoznak és nem is kellett sokat várni, hogy beigazolódjon a gyanúnk.

Kecskeméti csoport! Erre! Itt a busz!”

– rikkantott fel Kopping Rita, kecskeméti DK-s tanácsnok. Közben a várakozók egymással beszélték ki merre megy. Gyorsan kiderült, hogy nem csak Bács-Kiskun vármegye több településéről szállítottak embereket, de Békés vármegyét is mozgósították, hogy megtudjanak tölteni egy szegedi termet. Az egyik bajai aktivistájuk, még közösségi oldalára is feltett egy fotót, ahogy a DK-s busszal úton vannak Szegedre. A kecskeméti DK pedig Facebook oldalán tette közzé, hogy eljöttek a szegedi rendezvényre.

Hazudtunk reggel éjjel meg este”

– szól a híres gyurcsányi mondás, amihez máig tartják magukat. Nem reméltük, hogy őszinte, igaz választ kapunk kérdéseinkre, de igyekeztünk megérdeklődni, mégis hány busszal hoztak közönséget Dobrev Klárának.

A szegediek szervezték az egész régió buszoztatását.

Legalábbis ezt állította számunkra az „Árnyékkormány Sajtóirodája.” Szavahihetőségére mondjuk nem kell túl sokat adni, mivel azt is állította, hogy csak a környékbeli időseket szállították, amit elmondása alapján nem a DK központja, hanem a szegedi DK-sok szerveztek. Mikor tájékoztattuk róla, hogy tudomásunk van más vármegyékből való buszoztatásról, – amely szerintünk nem számít “környékbélinek” – már csak annyit mondott, hogy erről neki nincs információja. Ezzel ellentétben a kecskeméti DK elnök azt nyilatkozta lapunknak, hogy a szervezéssel kapcsolatban és hogy Bács-Kiskun vármegyéből hány ember érkezett, a központot keressük.

Sokadik megkeresésre sikerült elérnünk Binszki Józsefet, akit tájékoztattunk arról, hogy a DK-s sajtóiroda szerint a “helyiek” szervezték a buszoztatást. A beszélgetés elől gyorsan megfutamodott: „Hát ha így mondták, akkor biztos így van, de én nekem semmi mondanivalóm nincs ezzel kapcsolatban. Viszonthallásra” – reagált a DK helyi elnöke.

Dobrev közönségének java busszal érkezett.

Egy átlagos busz ülőhelyeinek száma 50-60 körül mozog. Az egyik busz például egy Mercedes-Benz Tourismo volt, amely 49+2 üléses. Sajnos a sajtóiroda nem volt hajlandó elárulni hány busszal érkeztek, azonban lapunk 7 buszt fotózott, amely nem feltétlenül az összes volt, mivel nem mind az IH Rendezvényközpont előtt állt meg. Amennyiben csak az általunk látott járművekkel számolunk

350-400 körüli számban hozhattak aktivistákat Szegedre.

Annak tükrében pedig, hogy az IH terme maximum 600 embert képes befogadni, egyértelműen kijelenthető, hogy jelentős kisebbségben voltak a szegediek a rendezvényen.

A Napfény Városára árnyék vetült: beszédet mondott az „árnyék-miniszterelnök”
Előző sztori

Deutsch Tamás egyértelmű válaszokat vár Ukrajna Magyarországgal szembeni, újabb zsarolásával kapcsolatban

Következő sztori

Ereklyét szenteltek a mórahalmi lengyel-magyar napon