Sport

Aranyérmes a Nádas Bence-Tótka Sándor páros

Aranyérmes a Nádas Bence-Tótka Sándor páros

2023. május 14., vasárnap
Aranyérmes a Nádas Bence-Tótka Sándor páros

Két arany- és egy bronzéremmel zárta az 500 méteres döntőket a magyar csapat a szegedi kajak-kenu világkupán. Nádas Bencéék óriásit mentek.

A világkupa zárónapját hat döntőből ötben volt érdekelt magyar versenyző: az olimpiai számnak számító férfi K-2 és C-2 500 méteren egyformán magyarok diadalmaskodtak, a vegyes kenus számban pedig bronzérmet gyűjtött a hazai csapat.

Nádas Bence társát, Kopasz Bálintot a szintén tokiói olimpiai bajnok Tótka Sándor váltotta. A páros rendkívül erős mezőnyt kapott, jól kezdtek, de féltávnál még így sem voltak dobogós helyen - innentől viszont mindenkit lehagytak. Az addig vezető németek elfáradtak, a mieink pedig így magabiztosan győztek. Tótka és Nádas pénteken a négyessel bronzérmet szerzett Kuli Istvánnal és Csizmadia Kolossal.

A párizsi olimpián is helyet kapó Férfi C-2 500 méteren Fekete Ádám és Korisánszky Dávid párosa volt érdekelt. A hazai duó nagyszerűen építette fel pályáját, 250 méternél a harmadik helyen haladt a lengyelek és a spanyolok mögött, de aztán nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, és sorra hagyta le riválisait. A célba már tisztán elsőként érkeztek.

A szegedi világkupa a délután 14 órakor kezdődő 5000 méteres versenyekkel zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.