Hírzóna

A járőrök 13 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel a vármegyében

A járőrök 13 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel a vármegyében

2023. május 20., szombat
A járőrök 13 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel a vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. május 19-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 260 határsértőt tartóztattak fel és 152 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 13 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 14 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészése miatt 8 ember ellen indult büntetőeljárás.

A járőrök, Ásotthalom közigazgatási területén, az 5509-es számú úton, 2023. május 19-én 0 óra 5 perckor egy román honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy román állampolgár vezetett. A járműben- rajta kívül- 9, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A rendőrök 2023. május 19-én 3 óra 30 perckor Ásotthalom közigazgatási területén az 55-ös számú úton ellenőriztek egy osztrák honosságú gépkocsit és annak szerb állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 18 magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.