Sport

Újabb szegedi gokart siker

Újabb szegedi gokart siker

2023. április 6., csütörtök
Újabb szegedi gokart siker

A dobogó tetején kezdte az évet a szegedi gokartos, Szabó Zalán a kecskeméti hazai bajnokság első etapján. Testvére, Ádám sérülés miatt nem állt rajthoz.

Fordulatos első hétvégét zártak a Kecskeméten a Gokart Stadionban megtartott idénynyitón. Már a szezon előtt kiderült, hogy a legsikeresebb magyar gokartcsapathoz, a KMS Europe-hoz igazolnak a szegedi fiúk.

Habár már a verseny előtti futamokon bíztató volt a két testvér teljesítménye, a verseny reggelén kiderült, hogy Ádám bordái egy korábbi sérülés miatt még nem bírják a terhelést, ezért visszavonult a versenytől. Testvére ugyanakkor az időmérőn a második helyet érte el, ahogy az elődöntőben is. A döntőre beköszöntött a heves eső a pályára, a csapat taktikát váltott, és Zalán magabiztosan nyerte meg a futamot.

A harmadik futamban, a szuperdöntőben Szabó Zalán végig izgalmas versenyt futva legyőzte a múlt évi bajnoki második versenytársát, és megszerezte az összetett győzelmet is. A nehéz 2022-es szezon után ez különösen nagy teljesítmény a versenyző számára.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.