Politika

Újabb bizonyíték a szegedi jobbik felszívódására

Újabb bizonyíték a szegedi jobbik felszívódására

2023. április 17., hétfő
Újabb bizonyíték a szegedi jobbik felszívódására

A Magyar Nemzet írta meg, hogy erős amerikai befolyás alá került a Jobbik. Ennek bizonyítéka, hogy a Jobbik képviselői az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával készült plakátkampányon is szereplő Ruszkik haza feliratot állították be facebookos borítóképüknek, illetve a párt közösségi oldalán is megjelent a plakátszlogen.

Ennek apropóján megnéztük a szegedi Jobbik szervezet hivatalos oldalát, ahol nyoma sincs annak, hogy követnék az országos iránymutatást.

Sőt, közel öt hónapja volt az utolsó aktivitás az oldalon, akkor Tóth Péter osztotta meg gondolatát arról, hogy mi a véleménye a Szaúd-Arábia-Argentína világbajnoki mérkőzésről, amit az arab ország nyert meg 2-1-re. Igyekeztünk megtalálni benne a poént, nem sikerült...

Nem véletlen, hogy a szegedi Jobbik nem „gondozza” az oldalt. Mint azt megírtuk, hogy Tóth Péter, aki a pártot a vármegyében és a városban is irányította, most Jakab Péter új mozgalmában próbálkozik visszakerülni a politikai életbe. A párt korábban nem csak a szegedi közéletből, a városvezetésből is teljesen kiszorult már 2020. augusztusában, amikor Dr. Simon-Fiala Donát önkormányzati képviselő kilépett a Jobbikból, aki egyben a helyi szervezet alelnöke is volt. 

https://szegedma.hu/2023/04/mire-uj-neve-lett-a-jobbiknak-addigra-szegeden-gyakorlatilag-meg-is-szunt

A Jobbik utolsó, szegedi nagyobb dobásának főhőse, Komjáti Zoltán próbálja életben tartani a helyi Jobbikot. A tavaly júniusi, kiskundorozsmai időközi önkormányzati választáson nagyot bukó baloldali jelölt azonban lapunk érdeklődésére nem tudta megmondani, hogy a városi szervezetek helyett választókerületekben gondolkodó pártnak hányan tagjai Szegeden. Egyébként Komjáti saját oldalán sem találjuk nyomát a szlogennek.

A JOBBIK IS AZ AMERIKAI ÁLOM

Egységes borítóképpel újítottak a Jobbik politikusai, néhány nappal ezelőtt. Gyöngyösi Márton, pártelnök közösségi oldalán is feltűnő a változás: ő is azt üzeni, "ruszkik haza". Pontosan ugyanaz a szöveg, mint azokon a plakátokon, amelyek néhány hete jelentek meg, országszerte. A molinók az 1956-os forradalom és szabadságharc jelmondatával állítják párhuzamba az orosz-ukrán háború eseményit. A kampány az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával készült.

Időközben az is kiderült: az amerikai plakátkampányt intéző cég, az a Splendidea Kft., ami alá tartozik - a kormánykritikus - Political Capital Kft. A Splendidea Kft. társtulajdonosa pedig Somogyi Zoltán, egykori SZDSZ-tag. David Pressman eljárása ízléstelen - erről már a nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselőcsoportja beszélt.

Deutsch Tamás közölte: összhangban az uniót érő bármilyen külső beavatkozási kísérletet elutasító politikai állásponttal, Pressman provokációját a leghatározottabban elítélik. Rámutatott: ezzel az amerikai nagykövet a magyar kormány háborúellenes és a magyar nemzeti érdeket előtérbe helyező álláspontot támadja.
(via Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.