Illegális bevándorlás

Ügyészség elé kerül egy Ruzsán elfogott grúz embercsempész

Ügyészség elé kerül egy Ruzsán elfogott grúz embercsempész

2023. április 4., kedd
Ügyészség elé kerül egy Ruzsán elfogott grúz embercsempész

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát annak a grúz állampolgárnak az ügyében, aki 19 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani - közölte a rendőrség.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyás járőrei és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai 2022. október 26-án kora délután ellenőriztek egy lengyel honosságú Iveco típusú gépjárművet és annak grúz sofőrét, Ruzsa külterületén. A gépjárművezetőn kívül az autó rakterében a rendőrök 19 illegális migránst találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az 52 éves sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték a Szegedi Járási Ügyészségnek.

Borítókép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.