Gazdaság

Több pénz marad Szegeden, a kormány most a rezsiárakon segít

Több pénz marad Szegeden, a kormány most a rezsiárakon segít

2023. április 18., kedd
Több pénz marad Szegeden, a kormány most a rezsiárakon segít

Május 1-től csökkenti a kormány az áram és a gáz egységárát a végső menedékes szolgáltatásba tartozó ügyfelek számára, azaz az önkormányzatok, egyházak, kisvállalkozások és alapítványok számára.

A hétfői Magyar Közlöny egyik rendelete alapján május 1-től szolgáltatási jogviszony esetén – a szolgáltatási jogviszony keretében ellátott felhasználási helyen történő fogyasztásra tekintettel – a fizetendő villamosenergia egységára 59 százalékkal, a gáz ára pedig 52 százalékkal csökken a jogviszony létrejöttének időpontjában megszabott díjhoz képest.

A változás az úgy nevezett „végső menedékes szolgáltatásba tartozó ügyfelek” körét érinti, azaz az önkormányzatokat, egyházakat, kisvállalkozásokat és alapítványokat.

Ez nagyjából 14 ezer felhasználót jelent összesen, köztük van minden bizonnyal a szegedi önkormányzat is.

Év elején számoltunk be arról, hogy országosan az egyik legnagyobb, 3 milliárd forintos rezsitámogatást kapott Szeged, ráadásul a Tiszavirág Sportuszoda is januárban kinyithatott március helyett a kormány támogatásának köszönhetően.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.