Illegális bevándorlás

Több mint 600 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Több mint 600 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

2023. április 17., hétfő
Több mint 600 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 665 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 251, szombaton 183, vasárnap 214 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében 17 határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1460 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - április 3-tól 9-ig - a feltartóztatottak száma 1373 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 57 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 22 gyanúsított ellen indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.