Sport

Szeged nyerte a teke szuperligát

Szeged nyerte a teke szuperligát

2023. április 26., szerda
Szeged nyerte a teke szuperligát

Az elmúlt hétvégén megrendezésre kerültek a 18., egyben utolsó forduló mérkőzései a Positive Adamsky Férfi Szuperligában, valamint a Női Szuperligában is.

A férfiaknál már korábban eldőlt, hogy a 2022/2023. szezon bajnoka a Zengő Alföld Szegedi TE csapata lesz, míg a Zalaegerszegi TK együttese második, a Répcelaki SE gárdája harmadik helyen zár.

Ennek ellenére, a Magyar Teke Szövetség közleménye szerint az első és a harmadik helyezett mérkőzése egy kiélezett, izgalmas mérkőzést hozott, ahol az utolsó gurításoknáldőlt el a mérkőzés végeredménye. A répcelaki és szegedi csapat4:4-et játszott az utolsó fordulóban, míg a zalaiak magabiztos győzelemmel zártákaz idei Szuperligát a Ferencvárosi TC otthonában.

Positive Adamsky Férfi Szuperliga első három helyezettje:

1. Zengő Alföld Szegedi TE

2. Zalaegerszegi TK

3. Répcelaki SE

A Női Szuperligában az utolsó forduló mérkőzéseinek végéig kellett várni a végeredményre, hiszen az Ipartechnika Győr SE és a Ferencvárosi TC női együttese azonos pontszámmal állt a tabellán. Jobb egymás elleni eredményének köszönhetően ugyan a győriek vezettek, de az utolsó forduló mérkőzése nagy izgalmakat tartogatott.

A BKV Előre SC vendégeként lépett pályára az Ipartechnika Győr SE csapata, míg az FTC Tatabányára utazott. Mindkét mérkőzés szorosan alakult, végül győzelmének köszönhetően az Ipartechnika Győr SE csapata ünnepelhette címvédését.

A harmadik helyezést a Rákoshegyi VSE I. csapata szerezte meg, aki ugyan kikapott a ZTE-ZÁV TK együttesétől az utolsó fordulóban, de biztos bronzérmesként utazott a mérkőzésre.

Női Szuperliga első három helyezettje:

1. Ipartechnika Győr SE

2. Ferencvárosi TC

3. Rákoshegyi VSE I.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.