Sport

Simán bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Pick Szeged

Simán bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Pick Szeged

2023. április 8., szombat
Simán bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Pick Szeged

A Magyar Kupa első elődöntőjében az esélyeknek megfelelően a Telekom Veszprém 26-22-re nyert a és döntőbe jutott a MOL Tatabánya ellen.

A Pick Szeged álmos kezdését kihasználva a Dabas a 7. percben már 3-1-re vezetett, előnyüket azonban nem tudták sokáig őrizni, a 9. percben Mikler Roland védése után Bodó Richárd egyenlített, majd egy perccel később Rosta Miklós góljával már 5-4-re a kéknél volt az előny. Ha komolyabb különbséget nem is sikerült kialakítani a szegedieknek, de a 2-3 gólos előnyüket igencsak tartaléklángon játszva is sikerült tartaniuk. A félidő utolsó 10 percét azonban egyértelműen a Pick uralta. Mikler Roland a lövések felét védte, Rosta Miklós, Bodó Richárd és Sebastian Frimmel pedig a góllövésben járt az élen. A félidőben magabiztos, 7 gólos előnyben mehettek pihenőre. (I. félidő: 13-20)

A második félidőben egyetlen pillanatra sem tudta szorosabbá tenni a küzdelmet a Dabas. Egyedül az egykori világklasszis Zlatko Horvat tartotta a lépést a Szegeddel. A horvát válogatottal olimpiai bronzérmet szerző szélső sorozatban lőtte a gólokat, az egyetlen volt, aki sorozatban túl tudott járni az egyébként remekül védő Mikler Roland eszén. A meccs vége így összességében formalitás volt, a kékek egy év kihagyás után újra Magyar Kupa döntőt játszhatnak a Veszprém ellen. (II. félidő: 26-38)

A meccset Mikler Rolanddal értékeltük.

KÉZILABDA, FÉRFI MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ,ELŐDÖNTŐ
OTP BANK-PICK SZEGED 38 DABAS KC 26 (20–13)
Győr Audi Aréna, 1800 néző. V: Fekete T., Tóth D.
SZEGED: Mikler R. – Sostaric 1, GARCIANDIA 5, Bombac, ROSTA M. 8, BODÓ 6, Frimmel 5 (3) Csere: Alilovic (kapus), Mackovsek, Szita 2, Gaber 3, MARTINS 4, Blonz 2, B. Radivojevics 2 Edző: Juan Carlos Pastor
DABAS: PALLAG – HORVAT 8 (5), Fekete B. 3, Garajszki, Koller 2, Szöllősi Sz. 2, Laurinyecz Csere: Nagy T. (kapus), Tarabochia 3, Bálint 4 (1), Ács 2, Bognár N., Gáspár 2, Hutvágner, Katona A. Edző: Tomori Győző

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.