Illegális bevándorlás

Pénteken 1 embercsempészt fogtak és 255 migráns ellen intézkedtek a vármegyében

Pénteken 1 embercsempészt fogtak és 255 migráns ellen intézkedtek a vármegyében

2023. április 15., szombat
Pénteken 1 embercsempészt fogtak és 255 migráns ellen intézkedtek a vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 14-én összesen 251határsértőt tartóztattak fel és 72főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben - derült ki a rendőrség közleményéből.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11esetben összesen 183határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Ásotthalom ésRuzsa közigazgatási területén, továbbá a vármegye határszakaszán 4esetben összesen 72fő illegális határátlépését akadályozták meg.

A román határ mellett, Battonyán egy belga embercsempészt fogtak el, aki ellen eljárást indítottak a hatóságok. A vele utazó 4, magukat marokkóinak valló migránst Romániába toloncolták.

Ruzsaközigazgatási területén 17óra 50perckor ellenőriztek egy magyarhonosságú gépkocsit és annak moldovaiállampolgárságú vezetőjét. Az autóban 9fő, magukat szomáliaiállampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Mosonudvarterületén egy szír embercsempészt kaptak el, aki 11, magát szírnek valló migránst szállított.

Jánossomorja közigazgatási területén egy montenegrói állampolgár összesen 27fő, magukat bangladesiállampolgárnak valló illegális migránst szállított.

Az M5-ös autópályán, Inárcs közelében egy albánállampolgárságú embercsempész kocsijában 7, afgán és pakisztáni migránst kaptak el.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.