Mazsihisz-elnök: Gyöngyösi nem kívánatos zsidó körökben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Gyöngyösi Márton személye zsidó körökben különösen nem kívánatos, a Mazsihisz pedig nyolc éve deklarálta: nem kíván a Jobbikkal párbeszédbe bonyolódni, és ez a nyolc évvel ezelőtt meghozott döntés ma is érvényes – közölte Heisler András az Egyesült Államok budapesti nagykövete által rendezett, nagy port kavart ünnepi vacsora után.

A Mazsihisz a Jobbikkal  továbbra sem  folytat semmiféle párbeszédet, Gyöngyösi pedig zsidó körökben nem kívánatos személynek minősül – reagált Heisler András, a Mazsihisz elnöke arra, hogy a Jobbik – Konzervatívok elnöke és EP-képviselője is részt vett a David Pressman amerikai nagykövet által adott széderesti vacsorán.

Heisler András a Mazsihisz.hu érdeklődésére elmondta: egy meghívás az USA nagykövetétől megtiszteltetésnek számít, ezért kötelességének érezte, hogy az invitálást elfogadja. Hozzátette azonban: előzetesen nem tudta, hogy kik lesznek jelen a vacsorán, elvégre egy meghívott részéről nem illik vendéglistát kérni a meghívótól, ráadásul a diplomáciai életben a meghívók többnyire tekintettel vannak az érzékenységekre. Mint fogalmazott,

csak a helyszínen konstatálta, hogy az ültetési rend szerint éppen vele szemben a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton kapott helyet.

Heisler Andrást meglepte Gyöngyösi jelenléte, de nem szeretett volna botrányt kelteni azzal, hogy az est elején föláll és otthagyja a meghívó felet, mert a Mazsihisz elnöke nem sértheti meg az USA nagykövetét. Mindenesetre nem tartja hiba nélkülinek, hogy előzetesen nem kapott tájékoztatást Gyöngyösi részvételéről – jegyzi meg a Mazsihisz.hu. Hozzáteszik:

a rendezvény végén azonban Heisler András odament Gyöngyösihez, és közölte vele: bár a Jobbiktól hetek óta a személyes találkozás kérésével keresik, ő ezekre a megkeresésekre nem válaszolt, és arra kéri Gyöngyösit, hogy válaszra tőle ezután se számítson.

Ennek oka, hogy a Mazsihisz nyolc éve deklarálta: nem kíván a Jobbikkal párbeszédbe bonyolódni, és ez a nyolc évvel ezelőtt meghozott döntés ma is érvényes

– közölte a zsidó szövetség elnöke, aki szó szerint azt mondta Gyöngyösi Mártonnak: zsidó körökben az ő személye különösen nem kívánatos.

Heisler András saját közösségi oldalán is reagált David Pressman széderestjére, ez ITT olvasható el.

Előző sztori

A másfél hetes tél után ismét jön a tavasz

Következő sztori

Ilyen volt a Húsvét Ópusztaszeren