Kultúra

Már csak ketten pályáznak a Szegedi Nemzeti Színház vezetésére

Már csak ketten pályáznak a Szegedi Nemzeti Színház vezetésére

2023. április 27., csütörtök
Már csak ketten pályáznak a Szegedi Nemzeti Színház vezetésére

Peller Károly visszavonta a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói pályázatát – derült ki a közgyűlés kulturális bizottságának ülésén. Az ülésen meghallgatták a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára pályázó jelölteket, ahol

Peller Károly azt mondta, hogy statisztának érezte magát a színházigazgatói pályázatban, amit színjátéknak nevezett, amelyben nem kíván részt venni, mondván, már korábban nyertest hirdettek,

majd visszavonta a pályázatát.

A két pályázó közül Tóth Péter többek között arról beszélt, hogy milyen fontos a minőség a színházban, illetve a színház épületének felújítását is szóba hozta. A jelenlegi igazgató, Barnák László a színház válságmenedzseléséről beszélt, és ő is fontosnak nevezte a színház épületének teljes rekonstrukcióját.

A bizottság Barnák László pályázatát egyhangúlag, 9 igennel támogatta, Tóth Péter a 3 igen mellett 6 tartózkodó szavazatot kapott. Az igazgatói posztról a pénteki közgyűlésen szavaznak a képviselők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.