Sport

Laluska Balázs lányai lettek Magyarország LU14-es bajnokai

Laluska Balázs lányai lettek Magyarország LU14-es bajnokai

2023. április 25., kedd
Laluska Balázs lányai lettek Magyarország LU14-es bajnokai

Vasárnap léptek pályára Laluska Balázs lányai, akik az LU14 fordulón mindkét mérkőzésüket megnyerték. Győzelmeikkel pedig előre biztosították aranyérmüket az I. osztályban.

Egy forduló van még hátra az I. osztályos LU14 bajnokságból, de olyan nagy előnyre tettek szert, hogy az eredménytől függetlenül már biztos, hogy bajnokok. Egyszerű vidéki klubként Laluska Balázs lányai olyan nagy nevű csapatokat előztek meg, mint az FTC és a Győr, de ide sorolhatjuk az NBI bajnokság siófoki és érdi utánpótlás csapatait is.

A remek eredmény nem előzmény nélküli, a tavalyi évben I. osztályban ezüstöt (LU14 Buchholcz-Huba Dóra 2008 korosztály) és bronzérmét (LU15 Miklósné Kocsis Éva 2007 korosztály) szereztek.

A pontokat tekintve lányaink tudták, hogy most hétvégén nagy a tét és ennek megfelelően, korukat meghazudtoló módon, profi szinten készültek. Első mérkőzésen a Kozármisleny, másodikon a Siófok gárdájával találkoztunk”

- közölte a Szegedi NKE. Hozzátették: már a bemelegítésen látszott, hogy összeszedetten, koncentráltan készülnek az összecsapásra.

Nagyon jól időzítettük a formánkat, haraptak a lányok és természetesen az sem volt hátrány, hogy mindezt hazai környezetben tettük. A szülők, szurkolók nyolcadik emberként a pályán hajtották őket, ahogy teltek a percek, egyre közelebb az áhított aranyérem felé.”

- folytatták az értékelést.

Laluska Balázs edző nem szerette volna pár mondatban összefoglalni az elmúlt 6-7 évet, ehelyett megköszönte a lányok és a szülők bizalmát, valamint az összes kollégája munkáját.

Magyarország LU14 bajnokainak névsora:
Kapás Laura, Makra Iza, Laluska Elza, Horváth-Fock Regina, Gulyás Adél, Kiss Katinka, Boros Lívia, Kocsis Bori, Bácsi Janka, Jéga-Szabó Viktória, Bogdán Orsolya, Forgó Noémi, Hermán Aisa, Milencovici Iovana, Ambrus Gerda, Lajos Anikó, Kollár Kata, Köteles-Baunok Ivett, Meiszter Emma, Oltványi Mira.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.