Közös cél, közös érdek: nyártól egyesül a szegedi férfi és női vízilabdacsapat

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2023–24-es szezontól egy klubban folytatja szerepelést a szegedi női és a férfi vízilabda: nyártól Szegedi VE néven szerepel majd mindkét csapat. Az utánpótlás leánycsapatok a Szegedi Vízipóló Sulihoz kerülnek.

“Együtt, tovább a sikerért!”-írta közlményében a klub. Kiemelték, hogy a fúzióval egy régi vágyuk válik valóra: a szegedi felnőtt és utánpótlás vízilabda egy klubban folytatja a munkát. A felnőtt női és férfi csapat Szeged VE néven szerepel majd, az utánpótlásban a Szegedi Vízipóló Suli csapatainak szurkolhatunk.

A közleményben leszögezik, hogy a férfi vonalon évek alatt sikerült mindkét egyesületnél egy olyan utat végigjárni, amely az országban is példamutató. A felnőtteknél rengeteg tehetséges saját nevelésű szegedi vízilabdás kap szerepet, míg az utánpótlás csapatok országos sikereket könyvelhettek el.

“A Szegedi VE és a Szegedi Vízipóló Suli vezetése jelenleg tervezi és szervezi a jövőt, hogy kikkel, milyen szakmai irányítással kezdi meg az új szezont. A példa a férfi vonalon adott, ezt szeretnék a női szakágban is megvalósítani: olyan játékosok alkossák a keretet, akik helyiek, illetve olyan vízilabdások érkezzenek Szegedre, akik a sport mellett a tanulást is fontosnak tartják.”-írták keddi közleményükben.

Előző sztori

Jó eséllyel indul Szeged az újabb kajak-kenu világbajnoki pályázaton

Következő sztori

Elhunyt Nagy László, a Szegedi Nemzeti Színház egykori igazgatója