Közélet

Hamarosan indul az új kültéri medence próbaüzeme Algyőn

Hamarosan indul az új kültéri medence próbaüzeme Algyőn

2023. április 15., szombat
Hamarosan indul az új kültéri medence próbaüzeme Algyőn

Két projekt is zárul Algyőn, a hónapban átadják a Borbála Fürdő új kültéri medencéjét. A próbaüzem után a vendégek várhatóan nyár elején vehetik igénybe.

Az alapkőletétel óta több mint négy év telt el, az eltolódó kivitelezés miatt többször érte kritika Algyő vezetését. Molnár Áron polgármester a nagyközség Facebook-oldalán közzétett videójában most arról számolt be, hogy április 28-án 15 órakor átadják a 33-szor 25 méteres kültéri medencét, amelyre sátor is kerül az egész éves használhatóság érdekében.

A polgármester emlékeztetett a fejlesztés okaira: A Borbála Fürdő nem rendelkezett olyan kültéri medencével, ami a nyári hónapokban is egyfajta felüdülést jelenthetett volna, továbbá a Magyar Vízilabda Szövetséggel és a Szegedi Úszó és Vízilabda Tömegsport Egylettel úgy látták, hogy a vízilabda is érdeklődésre tarthat számot a településen. Így ez a két érdek találkozott.

A medencéhez hasonlóan, szintén TAO forrásból új kutat is fúrtak, hogy egyrészt növeljék az üzembiztonságot a nagyobb hozamú kúttal, másrészt a medencén kívül a fürdő egésze, az iskola és a sportközpont fűtését is ellátja a jövőben. Molnár Áron kitért arra is, hogy már az elmúlt télen is termálvízzel biztosították nagyrészt ezen intézmények fűtését, az új kút révén viszont még hatékonyabban és olcsóbban tudják ezt megoldani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.