Kultúra

Föld Napja alkalmából tart családi napot az SZTE Füvészkert

Föld Napja alkalmából tart családi napot az SZTE Füvészkert

2023. április 15., szombat
Föld Napja alkalmából tart családi napot az SZTE Füvészkert

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje április 22-én szombaton, tartja a Föld Napjához kapcsolódó családi napját.

Ezen a napon a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen várják a látogatókat. A családokat egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára hívják, amelyben partnereik az SZTE-JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár, a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt. valamint az SZTE Kísérleti Fizika Tanszék és a Szegedi Csillagvizsgáló.

A rendezvényen találkozhatunk a TEBE Csomagolásmentes Bolttal, valamint a Komposztfutár kezdeményezéssel is. Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási valamint természetvédelmi feladatokban, a gyerekek a labirintusban különböző öko-játékokkal játszhatnak, de kipróbálhatják az Öko szabaduló parkot is.

A leírás szerint ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké. A menetlevelet érvényesítők között a Füvészkert ajándékcsomagokat is kisorsol. A Füvészkert 9.00-18.00 óra között tart nyitva, a pecséteket 10.00-16.00 között lehet gyűjteni.

Kézműves kiállítókat, növény árusokat, gasztro termékeket forgalmazókat is megtalálhatnak a rendezvényen.

Célunk, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismertessük a látogatókkal. 14.00-kor kezdődik a 7mérföldes együttes gyermekelőadása, mely interaktív, táncos, dalos, játékos időtöltés az aprónép és a szüleik számára is

- írja a SZTE Füvészkert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.