Erre a hétre elfelejthetjük a tavaszt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hideg lesz, hózápor és szél a következő napokban ,ráadásul hajnali mínuszok is jönnek. A hétvégétől várható csak lassú felmelegedés. Egy szó mint száz: pocsék időnk lesz.

Délen, délkeleten még kicsivel meghaladhatjuk a 10 fokot, máshol már alatta maradunk. Keleten és nyugaton fog többet sütni a nap, az ország középső sávjában egy összeáramlási zóna mentén záporok, hózáporok alakulhatnak ki. A Dunántúlon és északkeleten viharos széllökésekre is számíthatunk.

Kedd reggelre az északi völgyekben akár -5, -6 fokos fagy is várhat ránk.

A Tiszántúlon lehet csak ennél enyhébb az idő.

Nagyjából így fog kinézni a hét első két napja, de szerdától is hasonló lehet a felállás, keleten fordulhat elő kevés vegyes halmazállapotú csapadék, a Dunántúlon viszont hosszabb napos időszakokra is van esély. Főként itt lesz fagyos a reggel, a borongósabb keleti tájakon megúszhatjuk fagyok nélkül. Napközben mindössze 3-9 fok várható és bár a szél veszít erejéből, így is többfelé erős marad.

A jelen prognózis szerint a hideg légörvény csütörtökön húzódik felénk, egy vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat attól a naptól. Hideg időben lesz részünk, délután sem mérhetünk majd melegebbet 2-10 foknál.

Lassú felmelegedésre húsvéttól lehet számítani.

(Időkép)

Előző sztori

Nezőpont: háromnegyedes rekord győzelmet érne el most a Fidesz

Következő sztori

Újra szirénapróba lesz Algyőn