Illegális bevándorlás

Egyre több a migráns Szabadka környékén

Egyre több a migráns Szabadka környékén

2023. április 22., szombat
Egyre több a migráns Szabadka környékén

A vajdasági Pannon RTV, meg nem erősített információi szerint megtelt a szabadkai befogadóközpont.

A magyar határkerítéshez közeli makkhetesi erdősávba és a palicsi Tőzeges erdőbe tömegesen szállítják a taxisok az illegális bevándorlókat. A lakott területekről a rendőrség többé-kevésbé távol tartja a migránsokat a közbiztonság érdekében.

A vajdasági lap kívülről megtekintette a befogadóközpontot, amely kintről nézve számukra nem tűnt megteltnek, azonban az ott tartózkodó migránsok szerint már nincs több hely.

Pakisztánból jöttem, két nap múlva elindulok a magyar határhoz, ott szeretnék majd átjutni. Taxival jöttem ide a táborba, Szerbiába"

nyilatkozta az egyik Szabadkán tartózkodó migráns.

Mivel a szabadkai befogadóközpont megtelt, voltak akik az éjszakát a szántóföldek mentén töltötték. Két fiatal illegális bevándorló arról számolt be, hogy Németországba szeretnének eljutni mielőbb, ugyanis az általuk dzsungelnek nevezett erdei migránstáborokban áldatlan állapotok uralkodnak.

A lap beszámolója szerint napközben nem nagy a mozgás a Palicshoz közeli Tőzegbánya erdőben, amely a magyar határtól, a magyar határkerítéstől mindössze néhány száz méterre található. Ilyenkor a migránsok az illegális migránstáborokban pihennek. Éjszaka felpezsdül az élet, a helyiek elmondása szerint a taxisok nagy számban az éj leple alatt hordják be a migránsokat az erdő mélyébe. Méghozzá olykor 15-20 járműből álló menetoszlopban érkeznek a taxisok. Az illegális migránstáborokat - nem hivatalos szerb rendőrségi információk szerint - marokkói és afganisztáni úgynevezett bandavezérek működtetik és felügyelik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.