Sport

David Davis irányíthatja a Pick Szegedet a következő szezonban

David Davis irányíthatja a Pick Szegedet a következő szezonban

2023. április 3., hétfő
David Davis irányíthatja a Pick Szegedet a következő szezonban

A Nemzeti Sport értesülései szerint megvan ki lesz a Pick Szeged vezetőedzője az egyiptomi válogatotthoz távozó Juan Carlos Pastor után. A sportnapilap úgy tudja, hogy jövőre a Veszprémet két és fél évig irányító David Davis veszi át a csapat szakmai vezetést. A megállapodás azonban csupán egy évre szól majd, mert 2024-től Michael Apelgren, az IK Sävehof (korábban a norvég Elverum) trénere ül le a kispadra, akivel viszont hosszabb távra tervez a klub.

A lap azt írja, hogy az edzőkérdés mellett megoldódni látszik a sportigazgatói poszt is, visszatérhet Jonas Källman, aki a mindkét edző munkáját segíti, illetve a sportigazgatóként is dolgozik majd. A klublegenda jelenleg a Benfica kézilabdázója, a szezon végén költözhet vissza Szegedre.

A hogy azt a Nemzeti Sport szakújságírója is sejteti, hogy a kékek következő szezonja közel sem mondható stabilnak. A Szeged keretéből már biztosan távozik a horvát kapus, Mirko Alilovic, aki a lengyel Wisla Plockban folytatja, de elhagyja a csapatot a dán GOG-hoz szerződő norvég szélső, Alexander Blonz, valamint a francia PSG-hez igazoló norvég átlövő, Kent Robin Tönnesen is. Bár hivatalos bejelentés még nem volt, a román sajtó biztosra veszi, hogy Rosta Miklós nem hosszabbít Szegeden és Bukarestbe igazol, amit a Dinamo Bucuresti elnöke árult el, de Bogdan Radivojevic távozását is rebesgetik. Eddig csupán egyetlen érkezőről, a norvég Elverum kapusáról, Emil Kheri Imsgardról tudni.

A nemzetközi kézilabdában áprilisban már nagyon nehéz meghatározó, fogalmazzunk úgy, a Bajnokok Ligája szintjén is meghatározó játékost találni. Ráadásul a helyzet azért sem egyszerű, mert egyszerre kell építeni a jövő évi csapatot, és az azt követő évet, vagy éveket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.