Sport

Csányi Sándort újraválasztották FIFA-alelnöknek

Csányi Sándort újraválasztották FIFA-alelnöknek

2023. április 5., szerda
Csányi Sándort újraválasztották FIFA-alelnöknek

CsányiSándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökét újraválasztották a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnökévé az európai szövetség (UEFA) csütörtöki tisztújító kongresszusán, Lisszabonban. Az MLSZ vezetője az UEFA alelnöke és a végrehajtó bizottság tagja nem maradhatott, mert egyrészt március 20-án betöltötte 70. életévét, másrészt az új szabályok szerint nem is lehetne egyszerre UEFA- és FIFA-alelnök.

A FIFA alelnöki posztjáértCsányimellett Ari Lahti, a Finn Labdarúgó Szövetség elnöke indult, ám utóbbi a szavazás előtt közölte, visszalép a jelöltségtől. A magyar sportdiplomatát így egyhangúlag FIFA-alelnökké választották.

CsányiSándor a 2015-ös bécsi kongresszus döntése nyomán lett az UEFA végrehajtó bizottság tagja, míg a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsába 2017 áprilisában került be. A FIFA alelnökévé először 2018 februárjában választották meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.