Illegális bevándorlás

Balástyán embercsempészt, Szegednél migránsokat fogtak szerdán

Balástyán embercsempészt, Szegednél migránsokat fogtak szerdán

2023. április 20., csütörtök
Balástyán embercsempészt, Szegednél migránsokat fogtak szerdán

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 19-én összesen 148 határsértőt tartóztattak fel és 566 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben - derült ki a rendőrség közleményéből.

Csongrád-Csanád vármegyében 8 esetben összesen 132 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya és Szeged közigazgatási területén.Bács-Kiskun vámegyében további 2 esetben összesen 16 határsértőt Kelebia közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában, Csongrád-Csanád vármegyében 22 esetben 558, Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben 8 főt megakadályoztak az illegális határsértésben.

Balástya közigazgatási területén az 5422-es számú úton 2023. április 19-én 23 óra 25 perckor, a járőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy bolgár honosságú gépkocsit, amelynek vezetője az intézkedés megkezdése előtt az út melletti szántóföldre hajtott, megállt és a helyszínről elmenekült. A gépjárműben nyolc, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns személy tartózkodott. A gépkocsivezető felkutatására tett intézkedések eredményre vezettek. A rendőrök a helyszíntől 300 méterre lévő erdős részen 2023. április 20-án 0 óra 17 perckor elfogták a török állampolgárságú embercsempészt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1, közokirat hamisítás miatt 2 és tiltott határátlépés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.