Közélet

Az újszegedi fizetős parkolók ellen gyűjt aláírásokat a Mi Hazánk

Az újszegedi fizetős parkolók ellen gyűjt aláírásokat a Mi Hazánk

2023. április 12., szerda
Az újszegedi fizetős parkolók ellen gyűjt aláírásokat a Mi Hazánk

– Az Odessza városrészben élők közül sokan jelezték, hogy elfogadhatatlannak tartják a jelenlegi parkolózónák kibővítését, hogy Újszegeden is fizetni kelljen akkor, ha megáll valaki a kocsijával

 – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját a Mi Hazánk szegedi alelnöke.

Tímár Tamás szerint a parkolózónák kibővítése elhibázott lépés, mivel egy lakó-pihenő övezetről van szó, az ott lakóknak pedig muszáj a panelházak környékén megállni, mivel nincs garázsuk.

Rámutatott arra is, hogy ha lakossági kedvezményes áru bérletet vásárolnának, akkor is jelentősebb összeget kell éves szinten a parkolásra költeni, pláne ha egy háztartásban két gépjármű van, de ugyanígy nehéz megoldani, ha az autó tulajdonosa nem olyan személy, akinek bejelentett lakcíme az érintett körzetben van.

Tímár Tamás kiemelte, Mihálik Edvin nem képviseli megfelelően az ott élők érdekeit, és a lakókkal próbálja megfizettetni az esetleges bevételkieséseit, magyarán megsarcolja a szegedieket.

"Ezért aláírásgyűjtésbe kezdünk, és abban bíznak, hogy ennek hatására a városvezetés visszavonja az új parkolási rendeletet."

-mondta a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.