Illegális bevándorlás

A vármegyében 246 migráns ellen intézkedtek a hatóságok csütörtökön

A vármegyében 246 migráns ellen intézkedtek a hatóságok csütörtökön

2023. április 14., péntek
A vármegyében 246 migráns ellen intézkedtek a hatóságok csütörtökön

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 13-án összesen 171 határsértőt tartóztattak fel és 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A rendőrségi közlemény alapján, ebből a Csongrád-Csanád vármegyei határszakaszon 6 esetben összesen 105 főt akadályoztak meg a határsértésben. Továbbá Ásotthalom és Zsákányszék közigazgatási területén a járőrök 7 esetben összesen 141 határsértőt tartóztattak fel.

Kistelek közigazgatási területén, az 5411-es és az 5421-es számú utak kereszteződésénél, 16:18-kor a járőrök egy török honosságú tehergépkocsit ellenőriztek, amit egy török állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül, 16, magát egyiptomi és egy, magát líbiai állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A vármegyén kívül további két embercsempészt fogtak el a hatóságok, Balotaszállás közigazgatási területén egy lengyel férfi 17, magát szírnek valló illegális bevándorlót szállított. A szintén Bács-Kiskun vármegyei Lajosmizsén egy szerb embercsempészt fogtak el, aki 3 szír és 3, magát srí lankai állampolgárnak valló migráns tartózkodott.

Borítókép: MTI/Rosta Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.