Közlekedés

A tram-train-re is érvényesek lesznek a vármegyebérletek

A tram-train-re is érvényesek lesznek a vármegyebérletek

2023. április 11., kedd
A tram-train-re is érvényesek lesznek a vármegyebérletek

A Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamosokra is érvényesek lesznek a május 1-től kapható vármegyebérletek - közölte a Mávinform ügyeletese, Váczi Viktor a Rádió 7 műsorában.Hozzátette, a helyközi buszokon és a vonatokon is utazhatunk majd vele.

Váczi Viktor azt is elárulta, hogy a 9450 forintos teljes árú és a 945 forintos tanulóbérlet a két városhatáron belüli szakaszokon való utazásra is feljogosít amellett, hogy Csongrád-Csanád vármegyében is utazhatunk vele a helyközi járatokon és a vasúttal.

Váczi Viktor kiemelte, korszerűségének, megbízhatóságnak és kényelmességének köszönhetőn egyre többen választják a vasútvillamost, valamint az új, sűrített menetrend is népszerű: február eleje óta csúcsidőben 20 percenként közlekednek a szerelvények.

Egyébként munkanapokon és hétvégente is félóránként közlekednek a járatok, csütörtökön, pénteken és szombaton pedig – elsősorban a bulizók kedvéért – megszakítás nélkül óránként biztosítják a közlekedést a két város között.

A szakember ugyanakkor azt is elismerte, hogy sok baleset éri a szerelvényeket Szegeden és Hódmezővásárhelyen is, melyekért lényegében teljes egészében a közúton közlekedők a felelősek.

„Fontos, hogy az autósok tisztában legyenek vele: a vasútvillamosok vasúti járművek, a féktávjuk hosszabb, mint a közúti járműveké. Mivel végig kötött, azaz védett pályán haladnak, ezért elsőbbséget kell nekik adni."

- mondta, hozzátéve, hogy a KRESZ betartásával a balesetek is elkerülhetők lennének.

(via Promenad24)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.