A határ túloldalán egyre több migráns húzódik meg elhagyatott tanyákon és az erdőkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az észak-bácskai határvidéken feltorlódó migránsok az állandó rendőri intézkedések miatt egyre inkább elkerülik a lakott területeket, és az erdőkben, illetve elhagyott tanyákon rejtőzködnek. A kamerák elől elbújnak – írja a vajdasági Pannon RTV.

A palicsi tőzegbányánál az erdőben stábuk által néhány napja felfedezett újabb illegális migránstábornak hűlt helyét találták. Csak a székek és a szemét maradt ott. A migránsok gyakran váltogatják táborhelyeiket, és jól elrejtőznek. A települések központját messze elkerülik. Horgoson is már huzamosabb ideje nyugalom van. A falu külterületén német rendőrök is járőröznek.

A FRONTEX is a területen tartózkodik, legalábbis látták őket, decemberben és januárban is, továbbá a szerb rendőrség is rendszeresen járőrözik. A lap szerint ennek tudható be, hogy tulajdonképpen kevesebb a migráns a falvakban, azonban a települések szélén még elvétve találkoznak velük a helyiek, elmondások szerint továbbra is taxival hordják az illegális bevándorlókat.

Horgos külterületén, a határhoz közeli egykori Bácska birtok most üres. Csak ritkán bújik meg ott néhány migráns, de őket azonnal begyűjtik a hatóság emberei. Ezzel ellentétben a Horgos környéki romos házakban, főképp az autópálya által kettészelt Alkonyat utca elhagyatott részén szokásos mindennapjaikat élik a migránsok. Igaz, jóval kevesebben vannak, mint korábban. A kályhacsöveken füst szűrődik ki.

Pannon RTV

Az autópálya mellett húzódó közismert migránstanyán jelenleg mindössze néhány tucat marokkói, pakisztáni és afgán migráns tanyázik, illetve bujkálnak a hatóság emberei elől. A migránstanya közelében, a horgosi gyümölcsösökben egyre több az olyan ház, amelyet korábban lelaktak a migránsok, most pedig tulajdonosaik elbontják őket, nehogy ez újból megtörténjen.

Előző sztori

A Csanyteleken balesetezett sofőrt és utasát is kórházba szállították

Következő sztori

Ha ma tartanák a választást, még nagyobb fölénnyel nyerne a Fidesz