Illegális bevándorlás

A határ túloldalán egyre több migráns húzódik meg elhagyatott tanyákon és az erdőkben

A határ túloldalán egyre több migráns húzódik meg elhagyatott tanyákon és az erdőkben

2023. április 1., szombat
A határ túloldalán egyre több migráns húzódik meg elhagyatott tanyákon és az erdőkben

Az észak-bácskai határvidéken feltorlódó migránsok az állandó rendőri intézkedések miatt egyre inkább elkerülik a lakott területeket, és az erdőkben, illetve elhagyott tanyákon rejtőzködnek. A kamerák elől elbújnak - írja a vajdasági Pannon RTV.

A palicsi tőzegbányánál az erdőben stábuk által néhány napja felfedezett újabb illegális migránstábornak hűlt helyét találták. Csak a székek és a szemét maradt ott. A migránsok gyakran váltogatják táborhelyeiket, és jól elrejtőznek. A települések központját messze elkerülik. Horgoson is már huzamosabb ideje nyugalom van. A falu külterületén német rendőrök is járőröznek.

A FRONTEX is a területen tartózkodik, legalábbis látták őket, decemberben és januárban is, továbbá a szerb rendőrség is rendszeresen járőrözik. A lap szerint ennek tudható be, hogy tulajdonképpen kevesebb a migráns a falvakban, azonban a települések szélén még elvétve találkoznak velük a helyiek, elmondások szerint továbbra is taxival hordják az illegális bevándorlókat.

Horgos külterületén, a határhoz közeli egykori Bácska birtok most üres. Csak ritkán bújik meg ott néhány migráns, de őket azonnal begyűjtik a hatóság emberei. Ezzel ellentétben a Horgos környéki romos házakban, főképp az autópálya által kettészelt Alkonyat utca elhagyatott részén szokásos mindennapjaikat élik a migránsok. Igaz, jóval kevesebben vannak, mint korábban. A kályhacsöveken füst szűrődik ki.

Pannon RTV

Az autópálya mellett húzódó közismert migránstanyán jelenleg mindössze néhány tucat marokkói, pakisztáni és afgán migráns tanyázik, illetve bujkálnak a hatóság emberei elől. A migránstanya közelében, a horgosi gyümölcsösökben egyre több az olyan ház, amelyet korábban lelaktak a migránsok, most pedig tulajdonosaik elbontják őket, nehogy ez újból megtörténjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.