Hírzóna

Szeged leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármesterére emlékezünk ma

Szeged leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármesterére emlékezünk ma

2023. március 28., kedd
Szeged leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármesterére emlékezünk ma

Ma 199 évvel ezelőtt született Pálfy Ferenc, Szeged leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármestere. A városvezető volt Szeged első embere a Nagyárvíz idején, de megérte az újjáépítést is.

Polgármestersége alatt érte el a város modern arculatát.

Hivatalának végéhez közeledve még ő írta ki a Fogadalmi templom építésére a pályázatot, ekkor alapították az árvaházat, töltötték fel a Mars teret, építették ki a Dugonics sétányt, és felállították a Dugonics szobrot.

Több társaság, egyesület élén vagy tagjai között szerepel a neve: elnöke volt az árvaszéknek és a Szegedi Gazdasági Egyesületnek, de tagja a Szegedi Korcsolyázó Egyletnek is. Kitüntetései között szerepel a Vaskorona Rend és a Királyi tanácsosi cím.

A szegediek tisztelték tevékenysége miatt, és szerették embersége miatt. A városért rengeteget dolgozó polgármester emléke méltatlanul elfeledett, pedig azóta sem akadt hasonló életmű Szegeden.

A kitűnő városvezetőről közösségi oldalán osztott meg bejegyzést Mihálffy Béla. Szeged komránypárti országgyűlési képviselője emlékzetett: "Pálfy Ferenc hosszú élete a város szolgálatában telt, ami alatt a szegediek által tisztelt és szeretett tisztviselő lett, az utókor számára a kor építő, felhalmozó, városáért és családjáért egyaránt élő emberének jelképes személyisége lett, akit sikerekben gazdag pályáján még a megpróbáltatások sem törtek meg."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.