Országosan több száz helyen okozott kárt a vihar, Szegeden kevés riasztás volt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók a hétfői vihar miatt: leginkább az útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese kedd reggel az MTI-vel.

Dóka Imre azt írta, hogy a legtöbb beavatkozás a fővárosban, illetve Pest, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében volt. Budapest XIX. kerületében egy társasházi lakás tetőszerkezete részben leszakadt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Demecserben egy családi ház tetőszerkezetét teljesen lebontotta a viharos szél.

Több mint hetven esetben kellett a tűzoltóknak sérült épületeknél beavatkozniuk a vihar miatt. Tizenöt helyen villanyvezetékek szakadtak le a viharos szélben, vagy fák dőltek rájuk, azokat eltávolították a szakemberek.

Az OKF közleménye szerint, “mivel több megyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is ajánlott óvatosan közlekedni a fák, fasorok, állványzatok közelében, és lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alatt és mindenki figyelje a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait”.

Ugyanakkor Szeged és térsége megúszta a nagyobb bajt. A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelem lapunk megkeresésére arról számolt be, hogy mindössze 5 esetben riasztották a tűzoltókat a hétfői napon. Szegedről, Makóról, Baksról és Hódmezővásárhelyről érkezett bejelentés, minden esetben kidőlt fák és lehasadt ágak akadályozták a forgalmat, vagy megrongálták a parkoló autókat. Személyi sérülés azonban egy esetben sem történt.

Előző sztori

Miklósa Erika és Rost Andrea is az Operaház élére pályázhat

Következő sztori

Vádat emeltek a bíróság felrobbantásával fenyegetőző nő ellen