Baleset

Országosan több száz helyen okozott kárt a vihar, Szegeden kevés riasztás volt

Országosan több száz helyen okozott kárt a vihar, Szegeden kevés riasztás volt

2023. március 28., kedd
Országosan több száz helyen okozott kárt a vihar, Szegeden kevés riasztás volt

Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók a hétfői vihar miatt: leginkább az útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese kedd reggel az MTI-vel.

Dóka Imre azt írta, hogy a legtöbb beavatkozás a fővárosban, illetve Pest, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében volt. Budapest XIX. kerületében egy társasházi lakás tetőszerkezete részben leszakadt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Demecserben egy családi ház tetőszerkezetét teljesen lebontotta a viharos szél.

Több mint hetven esetben kellett a tűzoltóknak sérült épületeknél beavatkozniuk a vihar miatt. Tizenöt helyen villanyvezetékek szakadtak le a viharos szélben, vagy fák dőltek rájuk, azokat eltávolították a szakemberek.

Az OKF közleménye szerint, "mivel több megyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is ajánlott óvatosan közlekedni a fák, fasorok, állványzatok közelében, és lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alatt és mindenki figyelje a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait".

Ugyanakkor Szeged és térsége megúszta a nagyobb bajt. A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelem lapunk megkeresésére arról számolt be, hogy mindössze 5 esetben riasztották a tűzoltókat a hétfői napon. Szegedről, Makóról, Baksról és Hódmezővásárhelyről érkezett bejelentés, minden esetben kidőlt fák és lehasadt ágak akadályozták a forgalmat, vagy megrongálták a parkoló autókat. Személyi sérülés azonban egy esetben sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.