Politika

Orbán Viktor ismét levélben köszöntötte a határon túli magyarokat

Orbán Viktor ismét levélben köszöntötte a határon túli magyarokat

2023. március 14., kedd
Orbán Viktor ismét levélben köszöntötte a határon túli magyarokat

OrbánViktor miniszterelnök az idén is levélben köszöntötte a határon túli magyar közösségek tagjait nemzeti ünnepünk előestéjén; a levelet számos helyi ünnepségen fel fogják olvasni - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

OrbánViktor szerint 1848. március 15-e különleges helyet foglal el a világtörténelem lapjain. "175 év távlatából is csodálattal emlékezünk erre a makulátlan fényű napra, amikor a magyar nemzet vérontás nélkül, békében és egyetértésben vívta ki szabadságát" - írta.

Mi, magyarok történelmünk során sokszor bebizonyítottuk, hogy bátran fel merjük venni a harcot a ránk zúduló ellenséges túlerővel, ugyanakkor - más nemzetekhez hasonlóan - mégis jobban szeretünk élni a szabadságban, semmint meghalni érte - fogalmazott a kormányfő.

Hozzátette: évtizedeken át joggal és őszintén remélhettük azt, hogy Európa földjén nem pusztíthat többé háború. A mostani szörnyű időkben ezért még inkább szükségünk van a magyar szabadság iránytűjére, amely történelmünk annyi vészkorszakán vezetett már keresztül bennünket.

Békére vágyunk, és a béke pártján állunk - szögezte le a miniszterelnök, aki arról is írt: tisztelettel fordulunk más nemzetek felé, de ugyanezt a tiszteletet várjuk el a magyarok iránt Brüsszelben, Washingtonban és Kijevben is. Erkölcsi kötelességünknek tartjuk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy elhallgassanak a fegyverek, mert ez az egyetlen út, amely ma garantálni tudja a magyar emberek biztonságát és boldogulását a Kárpát-medencében - írtaOrbánViktor, levelét úgy zárva: "Legyen béke, szabadság és egyetértés!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.