Hírzóna

Orbán Viktor: a harmadik világháború reális veszély ebben a pillanatban

Orbán Viktor: a harmadik világháború reális veszély ebben a pillanatban

2023. március 31., péntek
Orbán Viktor: a harmadik világháború reális veszély ebben a pillanatban

A magyar békepárti javaslat a tűzszünetről szól - közölte a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor azt mondta, a magyar parlament határozatot fogad el, amelyben kitart a béke álláspontja mellett és tűzszünetet követel.

A magyar álláspont nem arról szól, hogy milyen békeszerződés legyen, hanem arról, hogy legyen tűzszünet"

fogalmazott.

Oda kellene eljutni, hogy tűzszünet legyen, ne haljon meg több ember, és ha van tűzszünet, akkor van esély arra, hogy kigondolják a béketárgyalások kereteit - jelentette ki a kormányfő.

A magyar emberekre nézve a háború aggasztó és veszélyes, a világháború veszélye "nem irodalmi túlzás."

A kormányfő azt mondta: miután egyre újabb és nagyobb teljesítményű pusztító eszközök bevetéséről hoznak döntéseket és a Nyugat egyre modernebb eszközöket bocsát az ukránok rendelkezésére, ezért meggyőződése, hogy a világháború veszélye "nem irodalmi túlzás". Hozzátette: amikor azt mondják európai és amerikai vezetők, hogy ha ez így megy tovább, akkor megérkezhetünk a harmadik világháborúba, akkor ez első hallásra hihetetlenül túlzónak tűnik, de ez

reális veszély ebben a pillanatban".

A kormányfő hangsúlyozta: a háború egyre véresebb és brutálisabb, ugyanakkor a béke mellé álló európai országok és vezetők száma egyáltalán nem növekszik. Ezzel szemben az európai emberek elindultak a béke irányába, ahogy nő az áldozatok száma úgy fordulnak az emberek egyre inkább a tűzszünet és a béketárgyalások irányába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.