Közélet

Nem tudta eladni 1000 forintért a makói óvodát és iskolát a DK-s képviselő

Nem tudta eladni 1000 forintért a makói óvodát és iskolát a DK-s képviselő

2023. március 30., csütörtök
Nem tudta eladni 1000 forintért a makói óvodát és iskolát a DK-s képviselő

Makón 10 évvel ezelőtt adta át az akkori önkormányzat az egyháznak a korábban több tagintézmény összevonásával létrehozott Makói Általános Iskolát. Most éppen ebből fakad a DK problémája.

A helyzet pikantériája, hogy 2013-ban még MSZP-s vezetése volt Makónak és az intézmény a szocialista Buzás Péter, egykori polgármesternek köszönhetően lett egyházi. Azóta az egyház tartja fenn az iskola és óvoda működését, azonban az ingatlanok eddig az önkormányzat tulajdonát képezték. Tíz évnyi üzemeltetés után az egyház most élne törvényadta lehetőségével és magáénak kéri az ingatlanokat.

A jogszabály szerint ha valamelyik egyház igényt tart egy olyan oktatási-nevelési célú ingatlanra, amelyben ilyen tevékenységet folytat, akkor azt az önkormányzat köteles ingyen átadni – választási lehetőség nincs. Az igényből csak egyféleképpen nem lesz tulajdonosváltás: ha az egyház mond le róla és vonja vissza kérelmét. Ez történt például a vármegyénkbeli Kübekházán - írja a Délmagyar.

Azt már a Magyar Narancs szúrta ki, hogy Mucsi Tamás, a makói DK-s önkormányzati képviselő az iskola és óvoda ingatlanjait 1000 forintért hirdette meg az ingatlan.com-on. Mire szerkesztőségünk megnyitotta volna a linkeket, addigra a hirdetéseket már törölték.

Ön adna többet érte!? Jelentkezzen!” 

írta a hirdetésekben Mucsi Tamás.

Azonban az akció nem érte el célját, a mai napon megszavazta Makó önkormányzata az ingatlanok átadását. A szavazáson csupán a DK-s Mucsi Tamás voksolt nemmel, Gáspár Sándor (MSZP) és Zeitler Ádám (Jobbik-Konzervatívok) tartózkodtak.

A képviselő közösségi oldalán is kommentálta a szavazás eredményét:

Borítókép: Promenad24

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.